YENİ YIL TEBRİK KARTLARI SUKURUSU'NDAN


Tepebaşı Belediyesi Sukurusu Uygulama Merkezi’nde, 2019 yılı için 10 bin adet tebrik kartı üretildi. Bu rakamla birlikte 2009’dan bu yana atık kağıtlardan üretilen tebrik kartı sayısı 100 bine ulaştı.

Bir dönem insanların sevdiklerine ulaşmak için kullandığı en içten yöntemlerden olan kartpostal kültürü Tepebaşı Belediyesi tarafından üretilen yeni yıl tebrik kartları ile yaşatılıyor. Bu yıl 10 yaşına giren ve geleneksel hale gelen yeni yıl kartlarının teması ekonomi olurken, 1 ay süren çalışmalar sonunda 2019 için 10 bin adet yeni yıl kartı üretildi. Böylece 2009’dan bu yana üretilen yeni yıl tebrik kartlarının sayısı 100 bine ulaşmış oldu.

Tepebaşı Belediyesi, atık kâğıtları Sukurusu Uygulama Merkezi’nde değerlendirerek geri dönüşümün en güzel örneklerini vermeye devam ediyor. Atık kâğıtlar; zarf, tebrik kartı ve davetiye olarak yeni ve yararlı bir kimliğe bürünüyorlar. Bu kapsamda her yıl olduğu gibi yepyeni yeni yıl tebrik kartları hazırlandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da bu anlamlı çalışmaya dikkat çekmek için yeni yıl kartlarının üretimine katıldı. Ataç, unutulmaya yüz tutan yeni yıl tebrik kartlarının yerini telefon mesajlarının aldığını kaydederek, proje ile belleklerden kolay silinmeyecek, atmaya kıyılamayacak tebrik kartları üretildiğini söyledi.

BÖYLE BİR ÇALIŞMAYI HER YERDE GÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL

Başkan Ataç; “Her yıl Sukurusu Uygulama Merkezi’mizdeki arkadaşlarımızın emeğiyle, özel mesajlar içeren tebrik kartları üretiliyor. Üretilen kartların sayısı 2009’dan bu yana 100 bini buldu. Bu özel kartları alanların çoğu güzel bir anı olarak arşivlerinde saklıyorlar. Çünkü böyle bir tasarımı ve çalışmayı her yerde görmeleri mümkün değil. Eskiden özel tezgâhlar kurulur, kartpostallar satılırdı. İnsanlar kendi elleri ile gönderecekleri adrese bir takım mesajları, içlerinden gelen duyguları yazarak gönderirlerdi. Bugünlerde cep telefonundan yollanan mesajlarla insanlar birbirinin kalbine dokunmadan yeni yıllarını kutluyor” ifadelerini kullandı.

Sukurusu Uygulama Merkezi sorumlusu Güneş Evrim Yılmaz ise yeni yıl kartlarının yaklaşık 10 bin adet üretildiğini kaydederek, “El yapımı kağıt madalyonlar, belediyemizin atık ofis kağıtları elde geri dönüştürülerek ve sadece su kullanılarak atölyemize özgü bir üretim yöntemi ile şekillendi. Geleneksel serigrafi baskı tekniği uygulanan madalyonlar, fire kartonlar üzerine yerleştirilerek postaya hazır hale getirildi. Böylece %98’lik kısmı geri-kazanılmış malzeme olan 2019 yeni yıl tebrik kartları, mesajıyla bütünlük sağlayan bir üretim ile tamamlanmış oldu” ifadelerini kullandı.

BU ANLAYIŞ İLE EKONOMİMİZİ GÜÇLENDİREBİLİRİZ

2019 için üretilen tebrik kartlarının mesajına da değinen Başkan Ataç; “Ülkemiz ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor. Biz de yenilikçi, çevreci üretim modelleri ve sürdürülebilir tüketim anlayışıyla, ekonomimizi güçlendirebileceğimize, kalıcı çözümler üretebileceğimize inanıyoruz. Yeni yıl tebrik kartlarımız da buna dikkat çekmeyi ve kaynakları verimli kullanmanın önemine vurgu yapıyor. Ekonomimizde üretimin, tasarruf ve tüketimi dengeleyecek güçte olması gerektiğini vurguladığımız, Kâğıt Madalyonlar, bilim, eğitim, teknoloji, tasarım, Ar-Ge, inovasyon gibi üretim niteliğini yükseltecek olguların, tasarruf, yatırım, doğal kaynaklar, emek, gibi tüketimin verimliliğini oluşturacak kriterler ile birlikte düşünülmesi gerektiğini temsil ediyor. Değerlerimizi benimseyen vatandaşlarımızın, geri-dönüşüm ve sürdürülebilir ekonomi duyarlılığını çevreleriyle de paylaşabilmeleri amacıyla bu yıl, yılbaşı kartlarımızı asılabilir bir formda ürettik. Yeni yıl hepimize iyilikler, güzellikler, aydınlıklar ve barış getirsin, en büyük dileğimiz bu” şeklinde konuştu.

2018 yılı için üretilen yeni yıl kartlarının konusu da CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nden ilham alarak “Adalet” olarak belirlenmişti.

22 BİN ÖĞRENCİ GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ ALDI

2010’dan beri; çevresel sorunların insan etkileriyle nasıl oluştuğunu, geri dönüşüm ve diğer tedbirlerin neler olduğunu, oyunlar ve atölye çalışmaları ile anlatarak, çevre duyarlılığını geliştirme hedefiyle çalışan Sukurusu Atölyesi; yılda ortalama 85 program ile 9 yılda 800’den fazla program düzenledi. Yaş grubuna göre düzenlenen çeşitli programlar ile hizmet verilen ziyaretçi sayısı 22 bine ulaştı.

Yılbaşı Kartları ve atölye çalışmaları dışında Sukurusu Atölyesi’nin hediyelik ürün ve önemli organizasyonlar için sertifika üretimi sürüyor. 2010 yılından bu yana, her yıl yaklaşık 10 bin adet üretilen yeni yıl kartları ile birlikte, atölyeden çıkan ve geri dönüşüm bilincini yükseltmek amacıyla ücretsiz olarak dağıtılan el yapımı ürünlerin sayısı 100 bin adete ulaştı.

iletişim Adres


Tepebaşı Belediyesi
Hizmet Binası

Hoşnudiye Mah. Şahin Cad. No:84
Tepebaşı / Eskişehir
0 (222) 211 40 00 0 (222) 320 88 88 bilgi@tepebasi.bel.tr

Rakamlarla Tepebaşı

Başa Dön