MELİH SAVAŞ YAŞAM KÖYÜ DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR


Tepebaşı Belediyesi’nin Ulusal Enerji Küresi Ödüllü Melih Savaş Yaşam Köyü’nde, Learn Relearn Unlearn The Renewables (LEARN+) Projesi’ni yürüten yerli ve yabancı misafirler incelemelerde bulundu.

Tepebaşı Belediyesi’nin Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile hayata geçirdiği “Melih Savaş Yaşam Köyü”, sadece Türkiye’den değil dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen konukları da ağırlamaya devam ediyor.

Son olarak Learn Relearn Unlearn The Renewables (LEARN+) Projesi kapsamında Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Hollanda, Letonya, Yunanistan ve İzlanda’dan gelen proje ortakları Melih Savaş Yaşam Köyü’nde incelemelerde bulundu. Heyete, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da eşlik etti. Misafirler, yenilenebilir enerji sistemlerinin yanı sıra merkezde yer alan Alzheimer Konukevi, İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi, Fizyoterapi Merkezi ve elektrikli bisikletler gibi çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.

“İki ülkede güneş termal sistemi kuracağız”

İspanya Ulusal Ajansından fonlanan KA220 Okul Eğitmeni projesinde Learn+ Erasmus + Projesi ortaklarından ve Ahmet Olcay İlkokulunda İngilizce öğretmeni olan Özlem Şahan Çolpan proje ile ilgili “İspanya Ulusal Ajansı tarafından fonlanan bizim bir Learn+ KA220 school projemiz var. Bugün bu projenin ilk toplantısını gerçekleştirdik. Projemizin ortakları koordinatör ülkemiz İspanya, Litvanya Belediyesi, İzlanda da bir okulumuz var. Yunanistan’dan bir dernek ve biz varız. Bu projede 10-14 yaş grubu çocuklarımıza 9-13 yaş da diyebiliriz. Çocuklarımıza güneş termal enerjisi ile ilgili bir müfredat planladı. Bunu da öğretmenleri Hollanda’da bir haftalık eğitim aldırarak okul müfredatına entegre etmeyi düşünüyoruz. Projenin yaygınlaştırmasında İspanya’da ve İzlanda’da bir güneş termal sistemi kuracağız. Yani güneş panelleri kuracağız. Bu iki farklı ülkede kurup sonuçlarını değerlendireceğiz. Bir tane yarışmamız olacak. Dolayısıyla iki yıllık bir proje daha başlangıcındayız. Tepebaşı Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Ataç ile birlikte Yaşam Köyü’nü ziyaret ettik. Yerinde incelemelerde bulunduk” dedi.

“İzlanda ve diğer ülkelerin sizlerden öğreneceği çok şey var”

Projenin İzlanda ortaklarından Johanna Ingvarsdottir, “Daha önce birkaç kez Türkiye’ye geldim. Ancak Eskişehir’i ilk kez ziyaret ediyorum. Eskişehir şehir olarak çok güzel. İnsanlar açık fikirliler. İnsanların yaşam tarzından ve misafirperverliğinden çok etkilendim ve çok mutlu oldum. Tepebaşı Belediyesine ve Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a çok teşekkür ederim. Burada Yaşam Köyü’nde yapılan şey çok değerli. Bu düşünsel süreç çok önemli. O nedenle paylaşılıp çoğaltılması gerekli. Bütün dünyanın İzlanda’dan öğreneceği çok şey var. Ama aynı şekilde İzlanda ve diğer ülkelerin sizlerden öğreneceği çok şey var. Ülkeme döndüğümde buradaki proje ile ilgili Yaşam Köyü ile ilgili izlenimleri herkese aktaracağım” diye konuştu.

 “Temiz enerji ve çevre odaklı çalışmalarımız devam edecek”

Türkiye dahil toplam 6 ülkeden gelen konukları ağırlamaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, derinleşen küresel iklim krizine karşı temiz enerji ve çevre odaklı çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

LEARN+ Projesi

Öte yandan Learn Relearn Unlearn The Renewables (LEARN+) Projesi, yüksek kaliteli harmanlanmış ya da hibrit öğrenme materyalleri de dahil olmak üzere, güneş termal enerji santrali kurulumunun kuramsal, teknik, endüstriyel, hukuki ve finansal boyutlarının 10-14 yaş arası öğrenciler ile öğretmenlerine aktarılmasını amaçlıyor.

iletişim Adres


Tepebaşı Belediyesi
Hizmet Binası

Hoşnudiye Mah. Şahin Cad. No:84
Tepebaşı / Eskişehir
0 (222) 211 40 00 0 (222) 320 88 88 bilgi@tepebasi.bel.tr

Rakamlarla Tepebaşı

Başa Dön