NİKAH BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Çiftlere ait 5'er adet vesikalık fotoğraf.
  • Fotoğraflar son 6 ay içerisinde renkli vesikalık olarak ön cepheden çekilmiş, birbirinin aynı ve yıpranmamış olmalıdır. İlgili yönetmelik gereği fotoğraflarda alın, çene, yüz açık şekilde görülebilir olmalıdır. (Biometrik fotoğraf kabul edilmemektedir.)Fotoğraflar müracaat anında (yükseklik 4cm x 3cm genişlik) ölçülerinde kırpılacağından baş kısmı kayıpsız olarak görünür biçimde kalabilmelidir. Kırpma sonrası baş kısmı bu ölçüler dışına taşan fotoğraflar kabul edilmeyecektir.

  • Çiftlere ait Sağlık Raporları.
  • Aile hekimlerinden evlenmeye engel herhangi bir durumunun olmadığını bildirir sağlık raporu alınacaktır. Sağlık raporunun fotoğraflı olması, fotoğrafın üzerinde doktor kaşe ve imzasının olması, düzenlendiği tarih ve protokol numarasının bulunması, son altı ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Bu sebeple nikâh tarihi, sağlık raporu tarihinin geçerlilik süresi dışında bir tarihte olamaz. Tüm evraklar altı ay geçerlidir. (Bazı aile sağlığı merkezleri başvuru formu istediğinden aşağıda bulunan formu yanınızda bulundurmanızda fayda vardır.)

  • Çiftlere ait Kimlikler ve fotokopileri.
  • Çiftlerin en son medeni hali işlenmiş resimli kimlik kartlarının asılları ile birlikte, kimlik kartları fotokopileri (aynı sayfada olabilir) olmalıdır. Kimliklerin kırık ya da eksik olmaması, yıpranmamış ve hasarsız olması gereklidir. Aksi halde başvuru alınmaz. Sürücü belgesi vb. belgeler başvuru için geçerli değildir.

    Formu indirmek için Tıklayınız

BOŞANMIŞ VE DUL OLANLAR

  • Boşanmış ve dul olan bayanlar boşanma ve eşinin ölüm tarihinin nüfusa tescilinden itibaren 10 ay (300 gün) geçmeden evlenemezler.
  • Sürenin dolmasını beklemek istemeyenler için aile mahkemesinden iddet müddetinin (bekleme süresi) kaldırılması kararını alması gereklidir.
  • İlgililerin kimlik kartlarında son medeni halinin işlenmiş olması gerekmektedir.

EK BİLGİLER

  • Evlenmeden önceki soyadını, eşinin soyadı önünde olmak sureti ile birlikte kullanmak isteyen bayan adaylar müracaat sırasında talepte bulunabilirler ya da evlilik sonrası bağlı bulundukları nüfus müdürlüğüne giderek aynı işlemi yaptırabilirler.
  • 16 yaşını dolduran adaylar, Aile Mahkemesinden evlenme izin belgesi ile , 17 yaşını dolduran adaylar ise anne baba onay imzası ile, anne baba gelemiyorsa noterden alınmış anne-baba muvafakatnamesi ile evlenebilirler.(Anne veya babadan biri vefat etmiş ise velayeti olan ebeveynin onay imzası ile evlenebilirler.
  • İstenilen evraklar tamamlanıp müracaat bölümüne teslim edildikten sonra nikâh gün ve saati belirlenir. Eksik evrakla müracaat yasa gereği kabul edilmemektedir.
  • Çiftlerin başvuruya beraber gelmeleri gerekmektedir. Birlikte gelemeyen adaylar birbirlerini, ya da üçüncü bir kişiyi evlilik işlemlerini yürütmek üzere noterden vekalet vererek vekil tayin edebilirler.
  • Mal ayrılığı talebi olanların, noterden yaptırmış oldukları Mal Ayrılığı Sözleşmesi belgesi müracaat esnasında verilmelidir.

  • Müracaat ve kayıtlar hafta içi 08:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00 saatleri arasında yapılmaktadır.
  • Nikâh şahitlerinin kütüğe kayıt edilebilmesi için nikâh günü kimliklerini yanlarında bulundurması gerekmektedir.

ÜCRET TARİFELERİ (2024 YILI)

Oda Nikahı:

Oda Nikahı Hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılmakta olup ücretsizdir. Sadece aile cüzdanı ücreti olan 705,00 Tl. tahsil edilmektedir.

Dış Nikah (Düğün Salonu):

2.900,00 Tl.

Tepebaşı Belediyesi Necdet Alpata Nikah Salonu:

3.500,00 Tl. (Hafta İçi)

Tepebaşı Belediyesi Necdet Alpata Nikah Salonu:

3.850,00 Tl. (Cumartesi-Pazar)

  • Oda Nikahı 10 kişilik misafir kapasitesine sahiptir.
  • Necdet Alpata Nikah Salonu 180 kişilik misafir oturma kapasitesine sahiptir.
  • Oda nikahı hariç olmak üzere, diğer nikah seçeneklerinde tarifede bulunan ücretlere ek olarak 2024 yılı için 705,00 Tl. Aile Cüzdanı ücreti alınmaktadır.
  • Nikah Hizmeti ücretleri nikah memurlarımızca düzenlenmiş olan tahakkuk ve tahsilat müzekkeresi ile birlikte belediyemiz tahakkuk ve veznelerine ödemesi yapılmaktadır.

YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARI

  • 1-Kendi ülkelerinden Çok Dilli Evlenme Ehliyet Belgesi ve Doğum Sicil Raporu (doğum belgesi) alan yabancı vatandaşların başka bir onaya ihtiyacı yoktur.
  • 2-La Haye Sözleşmesine taraf ülke vatandaşları, kendi ülkelerinden alacakları Apostil Şerhli Bekârlık Belgesinin ve Doğum Belgesinin Türkçe tercümesi yoksa Türkiye’ de ki NOTER 'den tercüme ettirecektir. Belge tercümesi ve kimlik olarak alınacak pasaportta isimler birebir aynı olmalıdır. Bir harf hatasında müracaat kabul edilmeyecektir.
  • 3-La Haye sözleşmesine taraf olmayan ülke vatandaşları, kendi ülkelerinden alacakları Evlenme Ehliyet Belgesini ve Doğum Belgesini ülkelerinde bulunan Türk Büyükelçiliğine tasdik ve tercüme ettirerek müracaatta bulunabilirler.
  • 4-Yabancı ülke vatandaşlarının, Türkiye 'de ise İstanbul'da ki kendi konsolosluklarından alacağı Evlenme Ehliyet Belgesini ve Doğum Belgesini, İstanbul Valiliğine veya İlçe Kaymakamlıklarına onaylatacaktır. Ankara’ da ki konsolosluklarından alacakları evlenme ehliyet belgesini (bekârlık belgesi) ve doğum belgesini Türk Dışişleri Bakanlığı’na onaylatmaları gerekmektedir. Bekârlık belgesinde (evlenme ehliyet belgesinde ) anne adı, baba adı ve doğum tarihi varsa, doğum belgesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır.
  • 5-Ülkesinde pasaport çevirisi ve onayını yaptırmayan vatandaşın, Türkiye’ de Noter çevirisi ve onayını yaptırması gerekmektedir.
  • 6-Fas vatandaşları için konsolosluklarından onaylı hukuki evlenme ehliyet belgesi müracaat anında gerekmektedir.
  • 7-Çiftlere ait evlenmeye engel sağlık durumunun olmadığını bildirir sağlık raporu alınacaktır. (Eskişehir Zübeyde Hanım Hastanesinden alınabilir ) Sağlık raporunun fotoğraflı olması, fotoğrafın üzerinde doktor kaşe ve imzasının olması, düzenlendiği tarih ve protokol numarasının bulunması, son altı ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Bu sebeple nikâh tarihi, sağlık raporu tarihinin geçerlilik süresi dışında bir tarihte olamaz. Tüm evraklar altı ay geçerlidir.
  • 8- Çiftlere ait 5’ er adet fotoğraf gerekmektedir. Fotoğraflar son 6 ay içerisinde renkli vesikalık olarak ön cepheden çekilmiş, birbirinin aynı ve yıpranmamış olmalıdır. İlgili yönetmelik gereği fotoğraflarda alın, çene, yüz açık şekilde görülebilir olmalıdır.(Biometrik fotoğraf kabul edilmemektedir.)Fotoğraflar müracaat anında (yükseklik 4 cm x 3 cm genişlik) ölçülerinde kırpılacağından baş kısmı kayıpsız olarak görünür biçimde kalabilmelidir. Kırpma sonrası baş kısmı bu ölçüler dışına taşan fotoğraflar kabul edilmeyecektir.

Tüm Çiftlerimize Ömür Boyu Mutluluklar

Sevgili Dostlar

Evlilik, insan yaşamının en önemli evresini oluşturmaktadır. Çocukluk ve ergenlik dönemini geride bırakıp, yetişkin birer birey olarak, kendi isteğimizle, hiç kimsenin baskı ve etkisinde kalmadan aldığımız evlilik kararı, gelecek yıllarımızın şekillenmesinde de etkili olacaktır. Bireyin, ruhsal ve diğer açılardan kendisini evliliğe hazırlaması, beraber olacağı insanı seçmesinde vereceği doğru karar, evlilik kurumunun devamlılığını belirleyecektir. Evlilik, kadın ve erkeğin arasında, karşılıklı anlaşmaya dayalı toplumsal bir kurumdur. Bu toplumsal yapı; sevgiyi, karşılıklı anlayışı, cinselliği, dayanışmayı içerir. Resmi nikâh ile eşlerin ve dünyaya gelecek çocuklarının sağlık, miras ve kişisel haklarını düzenlediği gibi, bireyin bir sevgi ortamında ve eğitimli bireyler olarak yetişmesini de sağlar. Yaşamlarını birleştirmek adına Tepebaşı Belediyemize başvuru yapan çiftler, yasal gerekliliklerini yerine getirip, bu isteklerini içtenlikle bize iletmektedir. Çiftlere, evlilik yaşamı boyunca mutluluk, esenlik ve sağlık diliyorum.

Dt. Ahmet ATAÇ

Tepebaşı Belediye Başkanı

iletişim Adres


Tepebaşı Belediyesi
Nikah Salonu

Hoşnudiye Mah. Şahin Cad. No:84
Tepebaşı / Eskişehir
0 (222) 211 40 00 'dan
4800 / 4222 / 4802
Başa Dön