ESKİŞEHİR'DE BİR İLK, ÇOCUK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi halk sağlığı konusunda gösterdiği hassasiyeti faaliyete geçen “Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi” ile taçlandırdı.

Toplum sağlığı konusunda yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Eskişehir Tepebaşı Belediyesi bir ilke daha imza atarak Eskişehir’in ilk Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni hayata geçirdi.

Şirintepe Mahallesi’nde açılan tesis, koruyucu hekimliğin ve tedavilerin uygulanacağı, ağız ve diş sağlığı eğitimlerinin verileceği bir merkez olarak göze çarpıyor.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir’de bir ilke daha imza attıklarını belirterek tamamen ücretsiz olarak çocukların ağız ve diş sağlığı konusunda bakım ve tedavilerinin gerçekleştirileceğini kaydetti. Ataç, ülkemizde her 10 çocuktan 9’unda diş çürüğüne, 8’inde diş eti rahatsızlıklarına rastlandığını hatırlatarak amaçlarının bunun önüne geçmek olduğunu kaydetti.

Kendisi de diş hekimi olan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, daha sonra önlüğünü giyerek merkezdeki ilk muayeneleri gerçekleştirdi.

Muayeneye gelen çocuklar da durumdan oldukça memnun. Tamamen kendileri için tasarlanmış merkezde çizgi filmler izleyen, eğitimlere katılan çocuklar bir yandan da hayatları boyunca kullanacakları sağlıklı dişlere kavuşuyorlar.

Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 50 kişilik eğitim salonunun yanında, 6 tedavi ünitesi, panoramik ve RVG röntgen cihazlarıyla donatılmış durumda. 5 diş hekimi, 1 psikolog ve 4 asistanın görev yapacağı merkez, öncelikle sayıları 5 bini bulan ilkokul 4.sınıf öğrencilerini ağırlayacak

Eklenme Tarihi: 03.01.2013